Life en burn-out coaching

 

"Als je niet tevreden bent met wie je bent, wordt dan diegene die je wel wilt zijn."

 

Wat is life coaching?

De beste definitie van een lifecoach is een zeer eenvoudige. Ik ben een coach die je helpt een doelstelling en/of een verandering in je leven te bereiken. Iemand die je begeleidt van punt A naar punt B in je leven. Ik ondersteunt, motiveer en adviseer je gedurende het hele traject. De focus ligt op het optimaliseren van je totale levenskwaliteit. Terug balans en evenwicht in je leven brengen.

 

Voor wie is life coaching?

Het is bedoeld voor iedereen in een mentaal gezonde toestand. Indien tijdens het intakegesprek blijkt dat er ook problemen van psychische aard zijn, zal je  een daartoe bevoegde arts worden geadviseerd.

 

Positief denken. Het glas halfvol zien in plaats van halfleeg. Optimistisch in het leven staan. Daar gaat life coaching over.

 

Wat kan life coaching voor jou betekenen?

 

Je bent op zoek naar een klankbord en steun.

Een coach is een luisterend en objectief "oor". Jij staat centraal met jouw persoonlijk verhaal. Er wordt geluisterd zonder vooroordelen, hoe gevoelig het onderwerp ook is. Je hoeft je verdrongen emoties niet langer te onderdrukken. De aandacht en de steun die je ervaart, is vaak al een vertrekpunt om een nieuwe zingeving aan je leven te geven.

Je wil uitgedaagd worden.

Je hebt het gevoel in een routine terecht gekomen te zijn of te leven op automatische piloot. Aan de hand van kritische vragen, opdrachten en" smart" doelen wordt je uitgedaagd je grenzen te verleggen. Je krijgt hierbij steun en advies gedurende het hele traject.

Je hebt geen idee hoe iets aan te pakken.

Soms weet je het gewoon niet meer en ontbreekt jou elk inzicht om de situatie de juiste kant uit te sturen. Je ziet het bos door de bomen niet meer.  Bij coaching worden meerdere perspectieven aangereikt en afgewogen. Jij bepaalt welke strategie je het beste ligt. Van prioriteit naar focus, strategie en oplossing.

Je gaat te weinig tot actie over.

Je wil wel maar het komt er niet van. Of je hebt de moed er niet meer voor. De coach daagt je hier uit je focus te richten, doelen te stellen, een actieplan  en deadlines te bepalen. Dit gaat gepaard met actiegerichte oefeningen.

 

5 voordelen van life coaching

 

1. actiegericht

Het is het verschil tussen weten en doen. Er zijn heel veel mensen met veel kennis maar deze niet of niet op de juiste manier toepassen. Een coach helpt je om tot actie te komen.

2. meer focus

We worden voortdurend blootgesteld aan afleidingen en verleidingen. Het is lastig om daar niet voortdurend aan toe te geven. Wanneer je met je coach duidelijke doelen stelt en daar naar toe werkt, zal je merken dat je door de juiste focus veel meer gedaan krijgt.

3. geeft motivatie en inspiratie

Vaak blijf je met je gedachten in hetzelfde denkproces draaien. Dat komt door je overtuigingen die je van jongs af aan voor jezelf onbewust opgebouwd hebt. Door gesprekken met je coach leer je buiten de gebaande paden te denken. Je krijgt inspiratie en wordt gemotiveerd om sneller en krachtiger richting het door jou gestelde doel te gaan.

4. minder stress

Soms voel je jou niet begrepen en wordt er druk op je uitgeoefend door je omgeving. Of je wil iets en iedereen lijkt tegen te werken. Dit zorgt voor stress. Bij coaching leer je om te gaan met negatieve reacties en beter te communiceren. Het zorgt voor meer zelfvertrouwen en rust.

5. resultaatgericht

Uiteindelijk gaat het om wat jij wil bereiken. Een coach stuurt je in de goede richting. Je zal merken dat je, via regelmatig overleg, veel sneller resultaat zal boeken dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

 

Denk groot. Begin klein.